linkedin twitter facebook

Blue Monday

Als we de media mogen geloven is het vandaag (16 januari 2012) Blue Monday. We worden geacht ons somber en depressief te voelen. Alle goede voornemens zijn inmiddels alweer vergeten, de eerste rekeningen liggen alweer op de stapel om betaald te worden en we moeten nog maanden werken om in de zomer pas weer te kunnen ontspannen.
Ik moet zeggen dat ik blij naar de blauwe lucht heb gekeken vanmorgen, een compliment mocht ontvangen van iemand en zelf zin heb in mijn maandelijkse vergadering met collega’s uit de GGZ. Geen spoortje somberheid in mijn geest te ontdekken.

Mogelijk was de quote van mijn collega van vorige week een inspiratiebron: “Stop met het maken van goede voornemens, maar start met het nemen van de juiste beslissingen”.
Voor mij is dat vooral me niet laten gek maken door crisis-scenario’s, doemdenkers of negativisme.
2012 wordt een jaar van verandering, vernieuwing en transparantie.
YES!

Geschreven door

Senior Loopbaanadviseur Noloc-geregistreerd/ Begeleiding bij burnout / Enneagramcoaching / Counselor Werk- en Levensvragen / Geestelijk Raadsman (i.o.), Intervisor, Onafhankelijk Vertrouwenspersoon