linkedin twitter facebook

Coachingstips voor type 1 / de Perfecionist

Perfectionist OmdenkenDe perfectionist heeft een zeer goede neus voor zaken, is goed georganiseerd, geordend en kan snel tot handelen komen. Hij is gehecht aan heldere procedures en afspraken en maakt in die zin de dingen ook af. Betrouwbaarheid tot in de details en zijn grote gevoel van verantwoordelijkheid houden ‘m soms tegen om tot een besluit te komen of dingen af te maken die nog niet helemaal kloppen.
Van belang is om een type 1 duidelijk te maken dat goed soms goed genoeg is en dat hij ook kan delegeren. En soms moeten zaken meer over de lange termijn gezien worden.
Als manager kan je een type 1 ondersteunen door voldoende voorbereidingstijd te geven en begrip te tonen voor zijn weerstand bij afwijkingen.
Het werkt zeer ontmoedigend wanneer er slordig omgegaan wordt met afspraken, regels en procedures of dat zaken snel afgehandeld moeten worden.
Positieve feedback geven over consequent zijn, betrouwbaarheid en de zaken ook werkelijk goed kunnen uitvoeren is zeer ondersteunend.

Bron: de Innovatiecirkel / Albert Kamphuis

 

Geschreven door

Senior Loopbaanadviseur Noloc-geregistreerd/ Begeleiding bij burnout / Enneagramcoaching / Counselor Werk- en Levensvragen / Geestelijk Raadsman (i.o.), Intervisor, Onafhankelijk Vertrouwenspersoon