linkedin twitter facebook

Coachingstips voor type 2 / de Helper

Screenshot_2016-04-15-15-59-03-1De Helper werkt om gerespecteerd te worden door belangrijke mensen in het arbeidsveld. Ze zijn resultaatgericht, werken hard en lang om anderen te ondersteunen, weten wat er moet gebeuren en doen het gewoon. Ze zijn erg klantgericht en kunnen goed luisteren. De helper is erg gevoelig voor kritiek want als hij fouten maakt, zal hij niet meer onmisbaar zijn.
Van belang is om de helper aan het begin van een project veel steun te geven. Hij heeft aanmoediging nodig om methodisch te werken en geef positieve feedback op zijn bijdrage en inzet. Coaching en ondersteuning op timemanagement is belangrijk en ook dat hij nee leert te zeggen. Grenzen bewaken en goed voor zich zelf blijven zorgen is lastig.
De Helper raakt geinspireerd wanneer hij de gelegenheid krijgt (klant)wensen te vervullen. Directe kritiek of afwijzing geeft veel stress.

Geschreven door

Senior Loopbaanadviseur Noloc-geregistreerd/ Begeleiding bij burnout / Enneagramcoaching / Counselor Werk- en Levensvragen / Geestelijk Raadsman (i.o.), Intervisor, Onafhankelijk Vertrouwenspersoon