linkedin twitter facebook

Coachingstips voor type 3 / de harde Werker

1c1c2a7b54De harde Werker volgt graag de trends in de markt en weet dan ook goed wat de concurrenten doen. Met dat weten kan hij goed bepalen hoe hij succesvol kan zijn met een nieuw idee, product of project. Daarmee zorgt hij voor nieuwe impulsen en wordt de energie vanaf het begin op het gewenste doel gericht.
Hij streeft naar succesvolle prestaties en werkt er dus hard aan om de nieuwe dienst of product een succes te laten zijn. Vasthoudendheid is een belangrijke kenmerk want hij houdt niet van verliezen. Daarmee laat hij weinig emoties zien naar andere teamleden en succes behalen is ook belangrijker dan alles volgens de regels of volgens het boekje te laten lopen. Daarmee heeft hij ook een hekel aan details, twijfels van anderen en lange vergaderingen.
Als leidinggevende is het van belang om in de gaten te houden dat de doelgerichtheid niet ten koste gaat van de onderlinge samenwerking. Stimuleer daarin de erkenning dat anderen mogelijk een ander tempo hebben of een andere manier van denken.
Het werkt inspirerend voor een harde Werker wanneer je als leidinggevende kansen voor succes biedt, het nemen van risico’s duidelijk waardeert en ook waardering geeft bij het behalen van resultaten.
Voor de harde werker is het erg ontmoedigend om fouten of falen aan het voetlicht te brengen of als leidinggevende doelen veelvuldig te wijzigen.

Geschreven door

Senior Loopbaanadviseur Noloc-geregistreerd/ Begeleiding bij burnout / Enneagramcoaching / Counselor Werk- en Levensvragen / Geestelijk Raadsman (i.o.), Intervisor, Onafhankelijk Vertrouwenspersoon