linkedin twitter facebook

Persoonlijk

Steven Cornelissen (1964)

Senior Loopbaancoach RL CMI-C
Trainer Mindfulness in organisaties en Individueel (I-MBCT)
Geestelijk Raadsman (i.o.)
Supervisor en Intervisor
Register Mediator (NvM)
Onafhankelijk Vertrouwenspersoon
Interim-bestuurder

Geboren in Vlaardingen en vanaf mijn 4e jaar opgegroeid in het prachtige Bloemendaal. Na mijn studies en omzwervingen nu alweer bijna 22 jaar woonachtig in Zeist: samenwonend en vader van 2 prachtige volwassen dochters. Zeist is een prachtige omgeving om te wonen en te werken.

Mijn loopbaan

Ik ben mijn werkleven ooit in het voedingswezen begonnen en was vanaf mijn 27e jaar initiatiefnemer en mede-eigenaar van een biologisch restaurant in Amsterdam-Centrum en ben daarna werkzaam geweest als lokatiemanager in de verslaafdenzorg. Uiteindelijk in 2002 het belangrijke besluit genomen om over te stappen naar het vakgebied van coaching en begeleiding: loopbaanadvieswerk, persoonlijke- en professionele ontwikkeling en ondersteuning bij zingevings- en existentiële levensvragen. Afgelopen jaren ben ik opgeleid bij:

– Adviesbureau Hoogendijk (Loopbaan- en Mobiliteitsadviseur)
– De Lindeboom (Register Mediator) NMv-geregistreerd
Corael opleidingen (Enneagramcoaching, NLP, TA en Systemisch Werk)
– Centrum voor Mindfulness (Trainer Mindfulness en I-MBTC, Mindfulness in Organisaties + Supervisieopleiding)
Corael opleidingen (Masteropleiding Transactionele Analyse)
– Hubert Consult (Onafhankelijk Vertrouwenspersoon)
– House of Coherence (Ontwikkeling van Mens en Organisatie en Zingeving in Werk)
– School voor Transitie 
– Fontys Hogeschool Utrecht (Geestelijk Begeleider). Afronding 2023. 

Praktijk In de gesprekken gaan we samen op zoek naar de essentie van je vraag, de belangrijke thema’s in jouw levensloop, persoonlijke drijfveren en waarden in relatie tot jouw dagelijkse werkelijkheid. Niet iedere vraag behoeft altijd een oplossing: het onderzoek naar de wereld onder de vraag – middels de trage vraag – kan soms al een reis op zich zijn en leiden tot inzicht, ruimte en berusting. 

Mijn werkstijl kenmerkt zich door een ‘blending’ van de diverse instrumenten zoals biografisch werk, Transactionele Analyse, Secure Base coaching en het enneagram. Ik werk vanuit het Humanistisch Mensbeeld en ben bekend met de achtergronden uit de christelijke traditie. 

Zingeving, verlies en rouw

Wanneer we samen in gesprek gaan over grote de levensvragen, komen we veelal uit bij de breukmomenten van het leven met de belangrijke thema’s rondom zingeving, betekenisgeving, omgaan met transitie, verlies en rouw. Persoonlijk verlies in de relationele sfeer, eigen gezondheid, maar ook werk of een niet-gerealiseerd ideaal kan aan de orde komen. Processen rondom loslaten en rouw zijn veelal complex die zich niet laten sturen, maar tijd en berusting vragen. ‘Waar kan ik op terugvallen’ of ‘hoe nu verder’ krijgt pas ruimte wanneer we durven te landen in het veld van ‘niet- weten’. Om vervolgens te ondervinden dat veel antwoorden in ons aanwezig zijn. In dat proces ondersteun ik je.

In mijn rol als onafhankelijk vertrouwenspersoon ben ik beschikbaar voor organisaties met vraagstukken over ongewenste omgangsvormen bij seksuele intimidatie, vraagstukken rondom diversiteit, agressie en geweld, pesten en discriminatie.

Als Trainer Mindful Werken verzorg ik sinds 2014 trainingen voor diverse grote organisaties, de overheid en zorginstellingen. Het is ook mogelijk om de training op maat en op individuele basis te volgen (I-MBCT). Afhankelijk van je aanvullende verzekering, kan deze deels vergoed worden. 

Een uitgebreid overzicht is terug te vinden op LinkedIn.

Missie
Vanuit mijn bedrijf, Bureau Cornelissen, lever ik een actieve bijdrage aan instellingen in de gezondheidszorg, non-profit organisaties en semioverheid en initiatieven door persoonlijk leiderschap, loopbaanzelfsturing en persoonlijke ontwikkeling en – effectiviteit van tijdelijke en vaste professionals te bevorderen en ondersteunen. Middels een persoonlijke en deskundige benadering focus ik samen op een effectieve en inspirerende samenwerking en een blijvend resultaat voor medewerkers en organisaties.

Visie

“Wie z’n eigen toekomst niet bepaalt, krijgt ‘m toegewezen.” Het durven maken van keuzes in je (werkende) leven vereist moed en kracht.

Kernwaarden

Oprecht, Zelfbewust, Daadkracht en Authenticiteit.

Privacyverklaring