linkedin twitter facebook

Persoonlijk

 

Steven Cornelissen (1964)

Senior Register Loopbaancoach CMI
Trainer Mindfulness voor organisaties en Individueel (I-MBCT)
Coach Transactionele Analyse en Enneagram
Supervior Mindfulness
Executive Coach  
Trainer

Geboren in Vlaardingen, zoon en nakomer van Elly Paanakker en Peter Cornelissen.
Op 4-jarige leeftijd verhuisd naar Bloemendaal en na enkele omzwervingen nu alweer 20 jaar woonachtig in Zeist: samenwonend en vader van 2 prachtige volwassen dochters.

Mijn loopbaan

Mijn werkleven ben ik begonnen in het voedingswezen en ben vanaf mijn 28e enige jaren mede-eigenaar geweest van biologisch restaurant in Amsterdam-Centrum. Het was pionieren in die periode en ik voelde me daarmee als een vis in het water. Na enkele jaren, zoals een pionier dat doet, dit weer losgelaten en de overstap gemaakt richting GGZ en werkzaam geweest als locatiemanager in de verslaafdenzorg. Uiteindelijk in 2002 het belangrijke besluit genomen te gaan werken met mensen: loopbaanadvieswerk, persoonlijke ontwikkeling, training en coaching. Ik heb afgelopen jaren meerdere opleidingen gevolgd bij:

– Adviesbureau Hoogendijk (Loopbaan- en Mobiliteitsadviseur)
– The Lime Tree (NMI Register mediator)
– Opleidingscentrum Corael (Enneagramcoaching, NLP, TA en Systemisch Werk)
– Centrum voor Mindfulness (Trainer Mindfulness en Individuele Mindfulness)
– Opleidingscentrum Corael (Masteropleiding Transactionele Analyse)
– Hubert Consult (Onafhankelijk Vertrouwenspersoon)
– House of Coherence (Ontwikkeling van Mens en Organisatie en Zingeving in Werk)
– Centrum voor Mindfulness (Mindfulness in Organisaties + Supervisie)
– School voor Transitie (Secure Base Coachen)

Ik ben een onafhankelijke doener, gedreven en praktisch ingesteld. Een verbinder en heldere waarnemer. Mijn stijl van werken kenmerkt zich door gedrag scherp te analyseren, intuïtief en effectief te handelen, respectvol te confronteren en te faciliteren in het vinden van een passende oplossing voor jouw (loopbaan)vraagstuk. Tijdens onze gesprekken gaan we samen op zoek naar jouw authenticiteit, persoonlijke drijfveren en waarden in relatie tot de dagelijkse werkelijkheid.

Ik heb mij in de loop der jaren een eigen stijl van werken eigen gemaakt met diverse instrumenten zoals Enneagramcoaching, biografisch werk, Transactionele Analyse en online assessments. In het werken met groepen (Teamcoaching en Intervisie) gebruik ik systemische opdrachten en pas ik veel elementen toe vanuit de Transactionele Analyse.
In mijn rol als onafhankelijk vertrouwenspersoon ben ik beschikbaar voor organisaties inzake ongewenste omgangsvormen bij seksuele intimidatie, vraagstukken rondom diversiteit, agressie en geweld, pesten en discriminatie.

Als Trainer Mindful Werken verzorg ik trainingen voor diverse grote organisaties, de overheid en instellingen in Nederland.

Als gasttrainer ben ik verbonden aan Corael Opleidingen waar ik les geef in de 2-jarige opleiding voor Persoonlijk Ontwikkeling en Communicatie.

Opdrachtgevers

– Ministerie van BZK, Den Haag
– Centrum voor Mindfulness
(opdrachten verzorgd voor Gemeente Assen, Gemeente Alkmaar, ING, McKinsey)
– UMC Utrecht
– CREM
– Gemeente Ede
– Gemeente Zeist
– ISZ de Brug
– Leaders Trust
– Lievegoed Zorggroep
– Philadelphia
– RIBW Kwintes
– Reinaerde
– Sherpa
– Warande
– Randstad
– TIAS
– Meander Medisch Centrum

Samenwerkingspartners:

Corael Opleidingen, de Bilt

Gemeente Ede, Loopbaancentrum Groe!

House of Coherence, Zeist

ILovecolours, Zeist

ReconnAct, Zeist

Een uitgebreid loopbaanoverzicht is te zien op Linkedin

Missie
Vanuit mijn bedrijf, Bureau Cornelissen, lever ik een actieve bijdrage aan instellingen in de gezondheidszorg, non-profit organisaties en semioverheid en initiatieven door persoonlijk leiderschap, loopbaanzelfsturing en persoonlijke ontwikkeling van tijdelijke en vaste professionals te bevorderen en ondersteunen. Middels een persoonlijke en deskundige benadering focus ik samen op een effectieve en inspirerende samenwerking en een blijvend resultaat voor medewerkers en organisaties.

Visie

Wie z’n eigen toekomst niet bepaalt, krijgt ‘m toegewezen. Het durven maken van keuzes in je werkende leven vereist moed en kracht.

Kernwaarden

Oprecht, Zelfbewust, Daadkracht en Authenticiteit.