linkedin twitter facebook

Persoonlijk

Steven Cornelissen (1964)

Register Loopbaancoach RL CMI-C
Trainer Mindfulness in organisaties en Individueel (I-MBCT)
Geestelijk Raadsman (i.o.)
Supervisor en Intervisor
Secure Base leiderschap

Onafhankelijk Vertrouwenspersoon

Geboren in Vlaardingen en vanaf mijn 4e jaar opgegroeid in het prachtige Bloemendaal.  Na mijn studies en omzwervingen nu alweer 20 jaar woonachtig in Zeist: samenwonend en vader van 2 prachtige volwassen dochters. Zeist is een prachtige omgeving om te wonen en te werken.

Mijn loopbaan

Mijn werkleven ben ik begonnen in het voedingswezen en ben vanaf mijn 28e enige jaren mede-eigenaar geweest van biologisch restaurant in Amsterdam-Centrum. Het was pionieren in die periode en ik voelde me daarmee als een vis in het water. Na enkele jaren, zoals een pionier dat doet, dit weer losgelaten en de overstap gemaakt richting GGZ en werkzaam geweest als lokatiemanager in de verslaafdenzorg. Uiteindelijk in 2002 het belangrijke besluit genomen te gaan werken met mensen: loopbaanadvieswerk, persoonlijke ontwikkeling, training en coaching. Ik heb afgelopen jaren meerdere opleidingen gevolgd bij:

– Adviesbureau Hoogendijk (Loopbaan- en Mobiliteitsadviseur)
– The Lime Tree (NMI Register mediator)
– Corael opleidingen (Enneagramcoaching, NLP, TA en Systemisch Werk)
– Centrum voor Mindfulness (Trainer Mindfulness en I-MBTC, Mindfulness in Organisaties + Supervisieopleiding)
– Corael opleidingen (Masteropleiding Transactionele Analyse)
– Hubert Consult (Onafhankelijk Vertrouwenspersoon)
– House of Coherence (Ontwikkeling van Mens en Organisatie en Zingeving in Werk)
– School voor Transitie (Secure Base Coachen)

Ik ben een onafhankelijke doener, gedreven en praktisch ingesteld. Een verbinder en heldere waarnemer. Mijn stijl van werken kenmerkt zich door gedrag scherp te analyseren, intuïtief en effectief te handelen, respectvol te confronteren en te faciliteren in het vinden van een passende oplossing voor jouw (loopbaan)vraagstuk. Tijdens onze gesprekken gaan we samen op zoek naar jouw authenticiteit, persoonlijke drijfveren en waarden in relatie tot de dagelijkse werkelijkheid.

Ik heb mij in de loop der jaren een eigen stijl van werken eigen gemaakt met diverse instrumenten zoals biografisch werk, Transactionele Analyse, Model Coherence, Secure Base coaching en het enneagram. Per september volgt de HBO-studie voor Geestelijk Verzorger aan Fontys Hogeschool in Utrecht. 

Zingeving, verlies en rouw

Thema’s rondom zingeving, verlies en rouw zijn veelal een onderdeel van de gesprekken met mijn cliënten. Persoonlijk verlies in de relationele sfeer, een kind, maar ook werk, een ideaal of omgeving kunnen daarbij aan de orde komen.

In het werken met groepen (teamcoaching en intervisie) werk ik veel met de concepten vanuit de TA.
In mijn rol als onafhankelijk vertrouwenspersoon ben ik beschikbaar voor organisaties inzake ongewenste omgangsvormen bij seksuele intimidatie, vraagstukken rondom diversiteit, agressie en geweld, pesten en discriminatie.

Als Trainer Mindful Werken verzorg ik trainingen voor diverse grote organisaties, de overheid en instellingen in Nederland.

Vanaf 13 oktober 2018 ben ik Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA).

Samenwerkingspartners:

Corael Opleidingen, de Bilt

House of Coherence, Zeist

Een uitgebreid loopbaanoverzicht is te zien op LinkedIn.

Missie
Vanuit mijn bedrijf, Bureau Cornelissen, lever ik een actieve bijdrage aan instellingen in de gezondheidszorg, non-profit organisaties en semioverheid en initiatieven door persoonlijk leiderschap, loopbaanzelfsturing en persoonlijke ontwikkeling en – effectiviteit van tijdelijke en vaste professionals te bevorderen en ondersteunen. Middels een persoonlijke en deskundige benadering focus ik samen op een effectieve en inspirerende samenwerking en een blijvend resultaat voor medewerkers en organisaties.

Visie

“Wie z’n eigen toekomst niet bepaalt, krijgt ‘m toegewezen.” Het durven maken van keuzes in je (werkende) leven vereist moed en kracht.

Kernwaarden

Oprecht, Zelfbewust, Daadkracht en Authenticiteit.

Privacyverklaring