linkedin twitter facebook

Individuele coaching

“Alles wat ons aan anderen irriteert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf”
Carl Jung

Bij individuele coaching gaat het over jou, je werk en over je eigen leiderschap en persoonlijke effectiviteit in het dagelijks functioneren. Dit is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld meer invloed wilt hebben in je werk en meer de regie wilt nemen. Onzekerheid, onrust of dilemma´s kunnen je remmen in het zetten van belangrijke volgende stappen of het zit samenwerking met anderen in de weg.
Coaching biedt dan een belangrijk klankbord om dit soort zaken te onderzoeken, opnieuw te definiëren en je te herinneren wat jij belangrijk vindt en waar jij naar toe wilt met je werk.

Zo werk ik bij individuele coaching
Tijdens een oriënterend intakegesprek wordt helder wat je in onze samenwerking kan verwachten en wat jouw leer- of ontwikkelvraag is. We bepalen een helder en haalbaar doel zodat je een eerste concrete voorstelling krijgt van onze gezamenlijke aanpak. Vertrouwelijkheid, veiligheid en respect staan hierin centraal. Aan het begin van het traject bepalen we gezamenlijk hoeveel sessies van anderhalf uur nodig zullen zijn.

In de coaching reflecteer je op je eigen proces en daarmee geeft het meer inzicht in jezelf en je persoonlijke kracht en eigen kunnen.
Van daaruit worden zichtbaar gedrag, (soms onbewuste) overtuigingen en (belemmerende) overwegingen bloot gelegd. We kijken welk nieuw effectief gedrag je zou kunnen inzetten.
Ik werk met behulp van reflectie- of huiswerkopdrachten, eventueel ondersteund met testen of e-coaching en met concepten uit de Transactionele Analyse, het Enneagram en NLP. 
Klik hier voor een gratis Enneagramtest.

Hier vind je meer informatie over enneagram. Nieuwsgierig naar welk type jij zou kunnen zijn? Doe dan de een enneagramtest.
Hier lees je meer over Transactionele Analyse

Mijn begeleiding is gericht op het doelgericht ondersteunen en faciliteren van jouw leerproces en jouw gewenste uitkomst zodat er vanuit meer zelfkennis en bewust effectiever gedrag nieuwe opties, andere (creatieve) oplossingen ontstaan.