linkedin twitter facebook

Loopbaanadvies

Wat is loopbaanadvies?
Loopbaanadvies geeft inzicht op welke wijze werk een plek heeft in je leven. Wat zijn je drijfveren, wat bezielt je nu werkelijk, welke talenten heb je in huis wat zijn je persoonlijke- en werkwaarden. En misschien wel de belangrijkste vraag: wat wil je werkelijk en wat heb je dan nodig om een ​​volgende stap te zetten in je loopbaan?

Zit je nog op het goede spoor? Hoe wil je echt van betekenis zijn in je werk?
Ieder mens heeft een eigen manier van het vinden van zijn of haar weg in werk. Sommigen hebben geluk en rollen als vanzelf van de ene baan in de andere; zonder er al teveel bij stil te staan. Anderen moeten veel moeite doen om ergens tussen te komen of werk te vinden wat werkelijk bij ze past.

En soms kom je op een punt dat er grote veranderingen zijn in je werk; dat geeft altijd onrust met als gevolg: stress. En bij langdurige stress een mogelijke burn-out. Je wordt je langzaam bewust van de vraag of je nog steeds wel op het juiste spoor zit. Het is mogelijk dat je bezieling in het werk er niet meer is, of misschien er mogelijk nooit echt is geweest. Een lastige en onzekere periode waarin het waardevol en ondersteunend kan zijn om een professionele gesprekspartner te hebben. 

Soms kan het ook zijn dat er onder een mogelijke loopbaanvraag, een vraagstuk rondom zingeving zit. 

…………………………………………………………………………………………………………………………

“Nadat ik voor de 4e keer ziek was in een jaar tijd, bracht mijn leidinggevende ter sprake of ik nog steeds op de juiste plek zat. Toen er vervolgens ook nog een reorganisatie plaatsvond, heb ik met mijn loopbaancoach een onderzoek gedaan waar nu werkelijk mijn bezieling lag en welke stap ik moest gaan maken: ik ben voor mezelf begonnen als stemcoach.

Ik kreeg de ruimte om een ​​opleiding te volgen en met een goede regeling bij mijn werkgever heb ik vorige week mijn praktijkruimte ingericht! Ik ben wat minder gaan verdienen, maar ervaar zoveel meer energie en plezier in mijn leven.” Peter (46) psychotherapeut

……………………………………………………………………………………………………………………………

Toch is het ook zeer goed mogelijk dat het qua werk en persoonlijk leven allemaal rustig verloopt en dat er toch iets mist. Het gaat allemaal z’n gangetje en dat kan dat ook onbezield voelen of houd je de controle over het dagelijks leven om weinig risico te lopen: begrijpelijk, want het leven heeft zo z’n onzekerheden. En toch missen we dan iets essentieels in ons werk: het volgen van je werkelijke diepere essentie in het leven. 

Loopbaanadvies?
Loopbaanadvies komt aan de orde bij:

  • Functionerings- en ontwikkelgesprekken
  • Studie- en beroepskeuze
  • Bezinnings- en ontwikkelingsvraagstukken
  • Reorganisatie en ontslag
  • Re-integratie en/of burn-out
  • Hoe ga je om met je talenten en welke plek je geeft in je leven

Hoe maak ik een keuze voor een vervolgstap?
Een loopbaanadviseur biedt hulp bij het hervinden van jouw verloren bezieling en het bepalen van de juiste vervolgstap. Hij kan helpen bij het vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. Ook wanneer je voor jezelf begint. Dit kan bv. door een persoonlijk koersonderzoek en biografische gesprekken.

Meer informatie? Neem contact op.