linkedin twitter facebook

Loopbaanadvies

Wat is loopbaanadvies?
Loopbaanadvies geeft inzicht in de plaats die werk in jouw leven heeft. Wat zijn jouw beweegredenen, motieven en waarden in werk en wat heb je nodig om een volgende stap te zetten in jouw loopbaan?

Zit jij nog op het goede spoor? Hoe wil jij werkelijk van betekenis zijn in je werk?
Grote veranderingen op je werk of in ergere gevallen, je werk kwijtraken, geeft onrust en onzekerheid met als gevolg: stress. En bij langdurige stress een mogelijke ziekte of burnout. Je wordt je bewust van de vraag of je nog wel op het juiste spoor zit. Het is mogelijk dat je, bv. na overleg met je werkgever, tot de ontdekking komt dat je bezieling in je beroep hebt verloren en dat je je afvraagt of je die ooit werkelijk hebt gehad. Een lastige, pijnlijke en onzekere periode waarin het waardevol en ondersteunend is een professional als gesprekspartner te hebben.

…………………………………………………………………………………………………………………………………
“ Nadat ik voor de 4e keer ziek werd in een jaar tijd, bracht mijn leidinggevende ter sprake of ik nog wel op de juiste plek zat. Vervolgens kwam er ook nog eens een reorganisatie binnen onze unit, waardoor mijn functie kwam te vervallen: alles tegelijkertijd!
In de gesprekken met de loopbaanadviseur heb ik zicht gekregen op alle emoties die langskwamen en ondersteuning ervaren in het hervinden van mijn werkelijke passie: voor mezelf beginnen als stemcoach. Ik heb de ruimte gekregen om een opleiding te volgen en ben uiteindelijk met een goede regeling bij mijn werkgever vertrokken en heb vorige week mijn praktijkruimte ingericht! Ik ben wat minder gaan verdienen, maar ervaar zoveel meer energie en plezier in mijn leven.”
Peter (46) psychotherapeut
…………………………………………………………………………………………………………………………………

Wanneer loopbaanadvies?
Loopbaanadvies komt aan de orde bij:

  • Functionerings- en ontwikkelgesprekken
  • Studie – en beroepskeuze
  • Bezinnings- en ontwikkelingsvraagstukken
  • Reorganisatie en ontslag
  • Re-integratie en/of burnout
  • Hoe ga je om met je talenten en welke plek ga jij ze geven in je leven

Hoe maak ik een keuze voor een vervolgstap?
Een loopbaanadviseur biedt hulp bij het terugvinden van die verloren bezieling en en het bepalen van de juiste vervolgstap. Hij kan helpen bij het vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. Ook wanneer je voor jezelf gaan beginnen. Dit kan bv. door een persoonlijk koersonderzoek, biografische gesprekken te volgen of Enneagramcoaching te doen.

…………………………………………………………………………………………………………………………………
Meer informatie? Neem contact op.
…………………………………………………………………………………………………………………………………