linkedin twitter facebook

Loopbaanadvies

 

Wat is loopbaanadvies?
Loopbaanadvies geeft inzicht in de plek waar werk in je leven heeft. Wat zijn je beweegredenen, motieven en waarden in werk en wat heb je nodig om een volgende stap te zetten in je loopbaan?

Zit je nog op het goede spoor? Hoe wil je echt van betekenis zijn in je werk? Grote veranderingen op je werk van in ergere gevallen, je werk kwijtraken, geeft onrust en onzekerheid met als gevolg: stress.
En bij langdurige stress een mogelijke ziekte van burn-out. Je bent je bewust van de vraag van je nog steeds wel op het juiste spoor zit. Het is mogelijk dat je, bv. na overleg met je werkgever, tot de ontdekking komt dat je bezieling in je beroep verloren gaat en dat je ooit ontmoet. Een lastige, pijnlijke en onzekere periode waarin de waardevol en ondersteunend is een professional als gesprekspartner te hebben.

…………………………………………………………………………………………………………………………………
” Nadat ik voor de 4e keer ziek was in een jaar tijd, bracht mijn leidinggevende ter sprake van ik nog steeds op de juiste plek zat. Toen kwam er nog een reorganisatie binnen onze eenheid, waardoor mijn functie kwam te vervallen: alles tegelijkertijd!
In de gesprekken met de loopbaanadviseur heb ik zicht op alle emoties en ondersteuning ervaren in de hervinden van mijn werkelijke passie: voor beginnende mezelf als stemcoach. Ik heb de ruimte om een opleiding te volgen en uiteindelijk te voldoen aan een goede regeling bij mijn werkgever en heb vorige week mijn praktijkruimte ingericht! Ik ben wat minder verdienen, maar ervaar zoveel meer energie en plezier in mijn leven.” Peter (46) psychotherapeut
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Loopbaanadvies?
Loopbaanadvies komt aan de orde bij:

  • Functionerings- en ontwikkelgesprekken
  • Studie – en beroepskeuze
  • Bezinnings- en ontwikkelingsvraagstukken
  • Reorganisatie en ontslag
  • Herintegratie en/of burn-out
  • Hoe ga je om met je talenten en welke plek ga je geven in je leven

Hoe maak ik een keuze voor een vervolgstap?
Een loopbaanadviseur biedt hulp bij de terugvinden van die verloren bezieling en het bepalen van de juiste vervolgstap. Hij kan helpen bij het vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. Ook wanneer je voor jezelf begint. Dit kan bv. door een persoonlijk koersonderzoek, biografische gesprekken om te volgen.

…………………………………………………………………………………………………………………………………
Meer informatie? Neem contact op.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………