linkedin twitter facebook

Re-integratietraject

Het belang van goede begeleiding bij re-integratie.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Een medewerker uit de zorg is uitgevallen aanhoudende klachten en mag zijn werk als Persoonlijke Begeleider niet meer uitvoeren. Ouderen in de organisatie zijn geen passende functies gevonden.
De vraagstelling is om met behulp van loopbaanonderzoek meer duidelijkheid te krijgen over kwaliteiten, interesses en mogelijkheden, met gekoppelde trajectbegeleiding naar een nieuwe functie ouderen in de organisatie.

Het re-integratietraject bestaat uit 4 fasen:

  • Diagnostische fase (loopbaantests, onderzoek naar vitaliteit, belemmeringen & potentieel. Dit wordt afgerond met een rapportage en concreet plan van aanpak)
  • Aanbodversterkende fase (inzet en organisatie van een korte branchegerichte oriëntatie-onderzoek van (vak)gerichte cursus ter versterking van het persoonlijke aanbod (zoals computervaardigheden, sociale vaardigheden van persoonlijke presentatie)
  • Arbeidsmarktoriëntatie fase(informatie verzamelen, houden van netwerk-gesprekken, voorbereidende sollicitaties (opstellen CV, kort, oefenen gesprekken)
  • Bemiddelingsfase (intensieve begeleiding m.b.t. sollicitatieprocedure, eventuele detacheringsregeling, arbeidscontract en coaching door de werkplek)

Duur: 6 t/m 12 maanden
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Meer informatie nodig? Neem contact op.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………