linkedin twitter facebook

Mindfulness – Groepstrainingen en Individuele sessies (I-MBCT)

Mindfulness in organisaties – Mindful Werken (Incompany trainingen)

Stress is een reactie van het lichaam op wat er gebeurt in onze binnen- en buitenwereld. Daarmee is het een eeuwenoud mechaniek wat ons helpt om te overleven bij gevaar, maar het kan ook met ons op de loop gaan.

Mindfulness is gericht op bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, en het ontdekken van automatische reacties op dagelijkse gebeurtenissen.
Deze training is zeer effectief voor onze eigen, ‘gezonde neuroses’ en problemen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan stress, geprikkeldheid, piekeren, minder goed slapen, hoofdpijn, neerslachtigheid of gebrek aan zelfvertrouwen.
Mindfulness leert ons ook met mildheid te kijken naar ons dagelijks handelen en onze reactiepatronen.

Van werkstress naar werkplezier

Training Mindful werken

Niet alleen in privésfeer, maar ook op het werk. Denk maar aan het omgaan met deadlines, balans werk-privé, pittige organisatiedynamieken, veeleisende collega’s, reorganisaties etc. Als je de training volgt en de oefeningen doet die je mee naar huis krijgt, ontwikkel je tijdens de acht weken van de mindfulnesstraining meer zelfkennis en -inzicht en is de kans zeer groot dat je beter in je vel zit aan het einde van de training.  Het is daarmee dè training voor medewerkers en leidinggevenden die willen leren anders om te gaan met stress en werkdruk om daarmee meer werkplezier, vitaliteit, aandacht en focus te kunnen ontwikkelen. Deze training wordt InCompany aangeboden (zie opdrachtgevers) of is op basis van open inschrijving te volgen. Voor data: zie agenda.

Je bent geïnteresseerd?

De basistraining voor groepen bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer 2 tot 2½ uur, plus een Stiltedag. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een aanmeldformulier. Hierin beantwoord je een aantal vragen, o.a. of je al ervaring hebt met mindfulness en je motivatie om deel te nemen aan de mindfulness training. Na ontvangst van het ingevulde formulier maken we een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek. Dit gesprek duurt (tot) een half uur, tijdens het gesprek kun je nog vragen stellen en praten we door over onderwerpen in het aanmeldformulier. Aan het einde van het intakegesprek stemmen we af of je daadwerkelijk wilt en kunt deelnemen (in uitzonderlijke gevallen kan ik je adviseren om het – op dit moment -niet te doen) en is je aanmelding definitief.

Individuele Mindfulnesstraining (I-MBCT)

Het is tevens mogelijk om de 8-weekse op individuele basis te volgen. Qua inhoud is het programma hetzelfde, maar dan zijn er 8 sessies van 1 uur. Het voordeel is dat er ruimte is voor jouw persoonlijke vraagstuk en dat er meer op maat gewerkt kan worden. We houden wel de 8 weken aan, maar er kan flexibeler op afspraak gewerkt worden.

Thema’s

Elke bijeenkomst heeft zijn eigen thema:

Week 1 – een nieuwe frisse blik op routine in werk

Week 2 – kijken naar je reacties

Week 3 – grenzen onderzoeken

Week 4 – veerkracht ontwikkelen bij lastige situaties

Week 5 – bewust reageren

Week 6 – je mindset veranderen – gedachten zijn geen feiten

Week 7 – stevigheid ontwikkelen

Week 8 – Mindfulness inbouwen in je werk en leven

Bijeenkomsten

De kern van de bijeenkomsten is de bespreking van:

– ervaring van de voorgaande periode

– het oefenen van de nieuwe oefeningen voor de komende week

– het bespreken van de ervaringen van de oefeningen van de trainingsochtend

Stiltedag

Gedurende de training wordt er een Stiltedag georganiseerd. Dit is een dag waar in alle rust alle oefeningen gedaan worden. De kracht van de dag is het ervaren van stilte, rust en het zijn in het moment, de Zijn-modus. De Stiltedag is een vast onderdeel van de training.

Voor meer informatie over de data van de trainingen: www.loopbaanconsult.com/trainingen

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Er zijn verschillende mogelijkheden om de training vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar. Klik op de link voor meer informatie: https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/vergoedingen/mindfulness/

Enkele reacties van deelnemers:

“Indrukwekkende training en een mooie aanvulling op mijn proces. Door de training heb ik weer meer mildheid hervonden en kan ik met meer compassie naar mijzelf kijken.”

(Astrid, zelfstandig loopbaancoach)

“De training heeft mij geleerd los te laten, mildheid te voelen naar mezelf en anderen. De fijne invoelende manier van begeleiding door Steven heeft daar veel aan bijgedragen.”

(Helene, ambtelijke secretaris in de zorg)

“Het was een intense reis naar binnen oten waar ik uiteindelijke ontdekte wat ‘zijn’ is, zonder dat ik daar van alles voor moet doen.”

(Janine, re-integratieconsulent)

“Zelfinzicht, acceptatie en de autonomie herwinnen! Hierdoor ‘beter’ keuzes kunnen maken.”

(Maria, participatiecoach in in de GGZ)