linkedin twitter facebook

Mindfulness – Groepstrainingen en Individuele sessies (I-MBCT)

Mindfulness in organisaties – Mindful Werken (Incompany trainingen)

Stress is een reactie van het lichaam op wat er gebeurt in onze binnen- en buitenwereld. Daarmee is het een eeuwenoud methodiek wat ons helpt om te overleven bij gevaar, maar het kan ook met ons op de loop gaan.

Mindfulness is gericht op bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, en het ontdekken van automatische reacties op dagelijkse gebeurtenissen.
Deze training is zeer effectief voor onze eigen, ‘gezonde neuroses’ en problemen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan stress, geprikkeldheid, piekeren, minder goed slapen, hoofdpijn, neerslachtigheid of gebrek aan zelfvertrouwen.
Mindfulness leert ons ook met mildheid te kijken naar ons dagelijks handelen en onze reactiepatronen.

Van werkstress naar werkplezier

Training Mindful werken

Niet alleen in privésfeer, maar ook op het werk. Denk maar aan het omgaan met deadlines, balans werk-privé, pittige organisatiedynamieken, veeleisende collega’s, reorganisaties etc. Als je de training volgt en de oefeningen doet die je mee naar huis krijgt, ontwikkel je tijdens de acht weken van de mindfulnesstraining (MBSR) meer zelfkennis en -inzicht en is de kans zeer groot dat je beter in je vel zit aan het einde van de training.  Het is daarmee dè training voor medewerkers en leidinggevenden die willen leren anders om te gaan met stress en werkdruk om daarmee meer werkplezier, vitaliteit, aandacht en focus te kunnen ontwikkelen. Deze training wordt InCompany aangeboden (zie opdrachtgevers) of is op basis van open inschrijving te volgen. Voor data: zie agenda.

Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)

De MBCL is een wetenschappelijk onderbouwde training en bouwt als het ware voort op de voorgaande MBSR-training. Bij deze training staat het ontwikkelen van meer zelfzorg, zingeving en vitaliteit en het belang van het ontwikkelen van (zelf)compassie centraal. Middels het ontwikkelen van compassie zijn we meer in staat goed voor onszelf te zorgen op mentaal, emotioneel, fysiek en relationeel niveau. Kijk bij trainingen voor de nieuwe MBCL training dit najaar. Deze training is ook op individueel niveau te volgen. 

Individuele Mindfulnesstraining (I-MBCT)

Het is tevens mogelijk om de 8-weekse op individuele basis te volgen. Qua inhoud is het programma hetzelfde, maar dan zijn er 8 sessies van 1 uur. Het voordeel is dat er ruimte is voor jouw persoonlijke vraagstuk en dat er meer op maat gewerkt kan worden. We houden wel de 8 weken aan, maar er kan flexibeler op afspraak gewerkt worden.

Je bent geïnteresseerd?

De basistraining voor groepen bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer 2 tot 2½ uur, plus een Stiltedag. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een aanmeldformulier. Hierin beantwoord je een aantal vragen, o.a. of je al ervaring hebt met mindfulness en je motivatie om deel te nemen aan de mindfulness training. Na ontvangst van het ingevulde formulier maken we een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek. Dit gesprek duurt (tot) een half uur, tijdens het gesprek kun je nog vragen stellen en praten we door over onderwerpen in het aanmeldformulier. Aan het einde van het intakegesprek stemmen we af of je daadwerkelijk wilt en kunt deelnemen (in uitzonderlijke gevallen kan ik je adviseren om het – op dit moment -niet te doen) en is je aanmelding definitief.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Er zijn verschillende mogelijkheden om de training vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar. Klik op de link voor meer informatie: https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/vergoedingen/mindfulness/

Enkele reacties van deelnemers:

“Indrukwekkende training en een mooie aanvulling op mijn proces. Door de training heb ik weer meer mildheid hervonden en kan ik met meer compassie naar mijzelf kijken.”

(Astrid, zelfstandig loopbaancoach)

“De training heeft mij geleerd los te laten, mildheid te voelen naar mezelf en anderen. De fijne invoelende manier van begeleiding door Steven heeft daar veel aan bijgedragen.”

(Helene, ambtelijke secretaris in de zorg)

“Het was een intense reis naar binnen oten waar ik uiteindelijke ontdekte wat ‘zijn’ is, zonder dat ik daar van alles voor moet doen.”

(Janine, re-integratieconsulent)

“Zelfinzicht, acceptatie en de autonomie herwinnen! Hierdoor ‘beter’ keuzes kunnen maken.”

(Maria, participatiecoach in in de GGZ)