linkedin twitter facebook

Enneagramcoaching

De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent. (Anna Vali)

Cornelissen, Loopbaanconsult, Mediation, Coaching, Enneagram

Wat is precies enneagram?
Het enneagram is een eenvoudig en effectief procesmodel van 9 verschillende types die de kennis van menselijke persoonlijkheidsstructuren met elkaar in verband brengt. Het is een ondersteunend model voor persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling, teambuilding en te gebruiken bij conflicthantering (Mediation). We onderscheiden in het Enneagram 3 subtypes:

  • buiktypes (gericht op Doen: types 8, 9 en 1)
  • harttypes (gericht op Gevoel: types 2, 3, en 4)
  • hoofdtypes (gericht op Denken: types 5, 6, en 7)

Waarvoor kan ik het enneagram gebruiken?
Al denken wij onszelf te kennen, onze drijfveren en voorgenomen plannen brengen ons toch niet altijd daar waar we willen zijn. Het geeft een diepgaand inzicht op onze mentale- en emotionele drijfveren en daarmee de mogelijkheid gedrag en persoonlijke effectiviteit in het dagelijks leven en werk te wijzigen en/of te verbeteren. Elk enneagramtype wordt gekenmerkt door specifieke gedachten, emoties en bijbehorende gedragingen.

Hoe kom ik te weten wat mijn enneagramtype is?
Er zijn verschillende methodieken om zicht te krijgen welk type het sterkst ontwikkeld is. Zo is het type-interview is een uitstekend middel om je enneagramtype op een veilige, betrouwbare en zorgvuldige manier te bepalen. Vanuit mijn praktijk werk ik ook met enkele testmogelijkheden om jouw type goed te kunnen bepalen. Mail voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wat kan ik te weten komen middels mijn enneagramtype?
Het bijzondere van het enneagram is dat het zo duidelijk en nauwkeurig informatie geeft over de kwaliteiten en valkuilen van ieder type en het daarmee een uiterste effectief model is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Aan de hand van het onderzoeken van jouw type wordt duidelijk welke thema’s in jouw leven actueel of overwonnen zijn, maar ook welke thema’s we nog niet kennen van onszelf. We spreken dan van onze blinde vlek. Daarmee is het enneagram een uitstekend model te gebruiken binnen loopbaanonderzoek, maar ook bij Mediation. De kennis van het enneagram geeft ons dus inzicht en in de karakters van anderen, wat uiteindelijk onze persoonlijke effectiviteit vergroot. Uiteindelijk zijn we hiermee meer in staat begrip op te brengen voor standpunten en beweegredenen van anderen en ook om elkaars kwaliteiten beter te zien. Een belangrijk gegeven is het ‘gezondheidsniveau” van de persoon, het team of de organisatie.

Wat kan het enneagram betekenen voor mijn team?
Het Enneagram kan worden ingezet als procesmodel ten behoeve van teambuilding en organisatie- of cultuur ontwikkeling. Vanuit de combinatie van de Enneagram-testen van het individu en het team kan op eenvoudige wijze de persoonlijke en de gezamenlijke communicatiestijl worden bepaald. Dit vormt het uitgangspunt voor een afgestemde training waarin vanuit begrip voor de “eigen” stijl begrip ontwikkeld word voor de de stijl van “anderen”. Het doel van dit traject is het bepalen de unieke communicatiestijl en communicatiebehoefte. Als deze bekend zijn kunnen er simpele tips en aanwijzingen worden gegeven voor het gebruik van het model in de praktijk.

Welke types zijn er:
Type 1 : de perfectionist: realistisch, principieel en consciëntieus
Type 2 : de helper: warm, betrokken, enthousiast, verzorgend, gevoelig voor de behoeften van anderen
Type 3 : de harde werker: optimistisch, doelgericht, energiek en zelfverzekerd
Type 4 : de individualist: gevoelig, warm en scherpzinnig
Type 5 : de observeerder: introvert, leergierig, analytisch
Type 6 : de loyalist: verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal
Type 7 : de levensgenieter: levendig, avontuurlijk, energiek
Type 8 : de leider: direct, onafhankelijk, beschermend, krachtig
Type 9 : de bemiddelaar: goedaardig, ondersteunend en bemiddelend

…………………………………………………………………………………………………………………………………
Meer informatie nodig? Neem contact op.
…………………………………………………………………………………………………………………………………