linkedin twitter facebook

De bemiddelaar

Type 9: de Bemiddelaar

“ik ben tevreden”

Een type 9 is in staat verschillende gezichtspunten te zien en geaccepteerde oplossingen aan te dragen, kan goed luisteren, kan productieve daadkracht genereren en is betrouwbaar. Is in staat een neutrale en veilige sfeer te scheppen en verwoordt vaak wat er leeft in een groep. Hij kan de verschillende gezichtspunten verenigen in oplossingen die alle betrokkenen acceptabel vinden. Een type 9 kan een laconieke, vriendelijke en nuchtere indruk maken, maar kan ook koppig en rechtlijnig zijn. Ze werken slecht onder kritiek en onderlinge competitie in het team en hebben behoefte aan collegialiteit en samenwerking.

Onder stress gaat de 9 naar de valkuil van de Loyalist: worden onzeker en paniekerig en zakken weg in angst- en doemscenario’s. Stellen beslissingen uit, gaan klagen en worden ontwijkend.

In ontspanning ontvangt de 9 de kwaliteiten van de harde Werker: worden zelfverzekerder, kunnen focussen en durven meer voor zichzelf op te komen. Ze ontwikkelen zich en nemen als zelfstandig individu hun plek in de maatschappij in.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………
Benieuwd welke functies het beste passen bij een type 9? Neem contact op.
…………………………………………………………………………………………………………………………………