linkedin twitter facebook

De levensgenieter

Type 7: de Levensgenieter

“ik ben gelukkig”

De levensgenieter is opgewekt, creatief, charmant, enthousiasmerend en goed in netwerken. Hij heeft grote verbeeldingskracht en een positieve, op de toekomst gerichte instelling. Ze staan steeds open voor nieuwe ervaringen, maken plannen en brengen mogelijkheden en ideeen samen. Zijn aandacht is meer bij positieve toekomstmogelijkheden dan in het hier en nu. Die mogelijkheden hoeven niet gerealiseerd te worden, eraan denken is vaak al voldoende. Uitvoeren betekent kiezen, en dus beperken. En dat is wat de levensgenieter niet wil. Vrijheid en zelfstandigheid zijn belangrijke waarden.

Onder stress gaat de 7 naar de valkuil van de Perfectionist: worden prikkelbaar en kritisch en willen nog meer hun best gaan doen. Nemen teveel hooi op hun vork, willen geen “nee” zeggen en zijn hierdoor gevoelig voor een burn-out.

In ontspanning ontvangt de 7 de kwaliteiten van de Observeerder: staan zichzelf toe meer te focussen en gaan niet meer overal in mee: worden rustig en kalm.  Ze begrenzen zichzelf en maken keuzes.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………
Benieuwd welke valkuilen de Levensgenieter nog meer heeft?  Neem contact op.
…………………………………………………………………………………………………………………………………