linkedin twitter facebook

Trainingen

Vervolgtraining MBTA (Mindful Based Transactionele Analyse) – Veerkracht & Bewustwording in het dagelijks leven

Mindfulness is gericht op bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen en het ontdekken van automatische reacties op dagelijkse gebeurtenissen, oftewel ‘weten wat je doet, terwijl je het doet.”
Deze training is daarmee zeer effectief om zicht te krijgen op onze eigen ‘gezonde- en ongezonde neuroses’: niet om iets op te lossen of weg te werken, maar nieuwe keuzes maken hoe er mee om te gaan. 

In deze vervolgtraining van 6 bijeenkomsten werken we met de belangrijke oefeningen en onderdelen van de Mindfulness training in relatie met belangrijke basisconcepten uit de Transactionele Analyse die je inzicht geven in wat er gebeurt in de interactie en communicatie tussen jou en de ander. Belangrijke concepten die we zullen inzetten ter ondersteuning voor het ontwikkelen van meer compassie en autonomie zijn Strookhuishouding, Ego-toestanden, Existentiële levensniveaus, Drivers & Injuncties, Spel en Miskenning.

Transactionele Analyse koppelt een zeer toegankelijke theorie over de ontwikkeling van mensen en systemen aan een zeer praktische kijk op de mogelijkheden van groei en ontwikkeling. Het model van de persoonlijkheid van de TA is gebaseerd op de drie ego-toestanden: de Ouder, de Volwassene en het Kind. Vanuit elk van de drie ego-toestanden maken wij contact met anderen, op en werk en ook privé: zo ontstaat een kijk op talloze opties binnen de dagelijkse communicatie – meer en minder effectief. 

Doel van de training

Je ontwikkelt meer zelfkennis, veerkracht en autonomie middels de oefeningen uit de MBSR-training en de belangrijke concepten uit de TA.

We zullen ons met name richten in het leren omgaan met stress in het dagelijks leven, niet-effectieve patronen in het dagelijks leven en werkdruk; een uitermate geschikte training wanneer je meer zelfmanagement, vitaliteit en werkplezier in je werk wilt ontwikkelen.

Voor wie?

De training is geschikt voor deelnemers die eerder de MBSR-training gevolgd hebben en graag een verdieping willen maken t.a.v. de eigen beoefening en willen werken aan het ontwikkelen van meer persoonlijke effectiviteit in werk. Het is niet noodzakelijk om kennis te hebben van de concepten uit de Transactionele Analyse.

De training wordt gegeven in de praktijk van Bureau Cornelissen in Zeist. 

We werken in een kleine groep van 4 tot maximaal 6 deelnemers. Duur van iedere sessie: 2,5 uur.

Data: in overleg

Prijs: voor particulieren € 595,- incl. BTW en werkmateriaal. Voor organisaties € 875,- incl. BTW.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden (bij voldoende deelnemers start iedere 2 maanden een nieuwe training).

> Neem contact op voor deelname > Naar overzicht trainingen