linkedin twitter facebook

Trainingen

Nieuw – Start Compassietraining (MBCL): 27 oktober in Zeist

Compassietraining (MBCL)

De Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) is een 8-weekse compassietraining welke steeds meer aandacht krijgt en steeds meer aan populariteit wint als het gaat om het ontwikkelen van meer zelfzorg, zingeving en vitaliteit. Erik van den Brink en Frits Koster zijn de grondleggers van deze training. 

Dit programma is een verdieping op de MBSR-training en is gebaseerd op de wetenschappelijk gefundeerde visie op het belang van (zelf)compassie voor onze eigen gezondheid en welzijn op fysiek, emotioneel, mentaal en relationeel niveau. Daarmee is het een training die voor veel mensen ondersteunend is.

Wanneer je werkzaam bent in de zorg of een hulpverlenend beroep, in het onderwijs of een functie waar verantwoordelijkheid veel van je innerlijke veerkracht en vitaliteit vergt, bv. een leidinggevende functie, is het ontwikkelen van zelfcompassie van groot belang.

Het is niet altijd eenvoudig om compassievol te zijn naar onszelf toe; waar je in de MBSR-training leert om opmerkzaam te zijn vanuit een niet-oordelende houding, onderzoek je in de MBCL-training HOE je aanwezig bent; hoe je betrokken bent bij jezelf. Dat kan soms lastig zijn omdat je dat nooit geleerd hebt, of omdat het egoïstisch lijkt, of zweverig. Dat kan ook fijn zijn te realiseren dat het ervaren van compassie heilzaam is en een weg is naar meer geluk.
Paul Gilbert, klinisch psycholoog uit Groot-Brittannië omschreef compassie als volgt:

“Sensitiviteit voor lijden van zichzelf en anderen én het commitment om dit lijden te verlichten en te voorkomen.”

Is MBCL iets voor jou?

Wanneer je eerder hebt opgemerkt dat je baat hebt bij mindfulness-oefeningen, maar het lastig vindt dit werkelijk te integreren in je dagelijkse leven en inzichten vaak in je hoofd blijven hangen zonder dat het werkelijk te kunnen leven.

Of wanneer je last hebt van hardnekkige negatieve overtuigingen of zelfkritiek, je je eigen grenzen negeert of het lastig blijft eigen behoeften te voelen en uit te spreken. 

Het kan ook zijn dat je het lastig vindt een gezond evenwicht te vinden tussen het zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf? Of vraagt het leven veel van je en voel je je belast door levensomstandigheden – bijvoorbeeld vanwege je lichamelijke of psychische gezondheid, je familie, relaties of sociale situatie? De MBCL kan waardevol zijn voor allen die gemotiveerd zijn om hun mindfulness beoefening te verdiepen met expliciete oefeningen in vriendelijkheid en compassie die bijdragen aan het welzijn van onszelf, elkaar en onze wereld.

Voor deze training is iedereen welkom op basis van gender-, culturele- , religieuze-  en etnische identiteit en achtergrond. Deze training ondersteunt jou om meer mildheid toe te laten in het dagelijks leven in denken, doen en voelen. In de groep zullen we samen oefenen en leren door eigen ervaringen uit te wisselen. Om je voor deze training aan te melden, is het van belang dat je de MBSR-training eerder hebt gedaan.

Na aanmelding volgt er altijd een (kosteloos) intakegesprek. Dagelijkse beoefening thuis van de meditaties van 30-45 minuten is een belangrijk onderdeel van deze training. 

Data: 27 oktober, 3, 10,17 en 24 november, 1, 8 en 15 december.

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Zeist 

Kosten: € 395,- excl. BTW. Dit is inclusief het werkboek en audiotracks. Voor organisaties geldt een aangepast tarief. 

Voor informatie of aanmelden: klik hier

 

 

> Neem contact op voor deelname > Naar overzicht trainingen