linkedin twitter facebook

Trainingen

Compassievol Leiderschap – Weten wat je drijft en bezielt (I-MBCT)

Compassievol Leidershap (I-MBCT)

Heb je als manager het gevoel continu meegevoerd te worden door je automatische piloot of dat je veelal in je oude gedrags- en gedachtepatronen blijft hangen? Merk je dat aan je eigen vitaliteit of misschien zit je wel tegen een burn-out aan? Of er verandert zo veel in jouw organisatie of werk dat je nog maar weinig creativiteit en plezier beleeft in alles? Kortom, er zijn veel factoren die stress veroorzaken.

Trainen van je aandacht

We werken met oefeningen uit de Mindfulness. Deze vorm van aandacht is gericht op bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, en het ontdekken van automatische reacties op dagelijkse gebeurtenissen. Deze training is zeer effectief voor onze eigen, ‘gezonde neuroses’ en problemen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan stress, geprikkeldheid, piekeren, minder goed slapen, hoofdpijn, neerslachtigheid of gebrek aan zelfvertrouwen. Mindfulness leert ons ook met mildheid en compassie te kijken naar ons dagelijks handelen en onze reactiepatronen. Niet alleen in privésfeer, maar ook op het werk. In een programma van 3, 6 of 8 weken durende training ontwikkel je meer zelfkennis en -inzicht en zit je aan het einde van de training beter in je vel. Het is daarmee dé training voor mensen die willen leren anders om te gaan met stress en werkdruk en meer vitaliteit, aandacht en focus willen ontwikkelen.

Werkwijze in deze training

De basistraining bestaat uit 3, 6 of 8 bijeenkomsten van een uur. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een aanmeldformulier. Na ontvangst van het ingevulde formulier maken we een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek. Aan het einde van het intakegesprek stemmen we af of je daadwerkelijk wil en kunt deelnemen, hoeveel bijeenkomsten we inplannen en is je aanmelding definitief. We starten met een stressanalyse op basis van het Enneagram-model. In uitzonderlijke gevallen kan ik je adviseren om het – op dit moment – niet te doen of om contact op te nemen met je huisarts.

Aandacht in Werk, voor wie?

Iedereen die wil leren om met meer aandacht, zorg en compassie te leren kijken naar zijn of haar dagelijkse leven en werk en vervolgens wil leren vanuit een bewuste keuze met meer plezier en aandacht hier vorm en inhoud aan te geven.

Praktische informatie

Deze training bestaat uit 3, 6 of 8 bijeenkomsten van een uur, afhankelijk van de vraag en persoonlijke situatie. De training wordt gehouden bij Bureau Cornelissen in Zeist.

De kosten per sessie bedragen € 125,- excl. BTW. Worden de kosten door je werkgever vergoedt, dan geldt er een bedrijfstarief.

Meld je nu aan!

> Neem contact op voor deelname > Naar overzicht trainingen