linkedin twitter facebook

Trainingen

Trage paden, bevlogen zielen

Trage paden in Nederland
Trage paden verwijzen naar wandelroutes die zijn ontworpen om mensen te laten vertragen, zich te verbinden met de natuur en diepere niveaus van bewustzijn te bereiken. De essentie van trage paden ligt in het idee van bewust wandelen, waarbij mensen langzaam en met aandacht door een natuurlijke omgeving bewegen. Op trage paden is er gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de natuur, tot rust komen, en innerlijke rust en stilte vinden. Het doel is niet om snel van A naar B te gaan, maar om te vertragen, te observeren en te ervaren wat er is zowel in de binnen- als in de buitenwereld.

Vorig jaar liep ik rond deze tijd van het jaar de Camino del Norte; een pelgrimage van 4 weken met eindbestemming Finisterre.
Een tijd van vertraging en verstilling die diepe impact had en die me uiteindelijk weer inspireerde tot bewuste keuzes te komen in werk en leven.
De vragen “Wat blijft er van mij over wanneer ik alles loslaat” en “met wie of wat voel ik mij werkelijk verbonden” dienden zich aan en vergezelden mij de vier volle weken tijdens alle momenten van inspanning, onrust, tegenslag, maar ook nieuwsgierigheid.

Het was mijn voornemen na mijn wandeltocht van vorig jaar om deze periode opnieuw te gaan lopen: vanaf dit voorjaar organiseer ik één keer per maand een gezamenlijke wandeling en loop ik met anderen de mooiste trage paden in Nederland.
Je bent dus welkom om aan te sluiten. Ik kan iets vertellen over mijn ervaringen over de Camino en hoe ik wandelcoaching inzet voor de gesprekken met mijn cliënten. 
En er is vooral ruimte voor ontmoeting, een gesprek en verstilling als wandelend door de mooie natuur.
We zullen het eerste half uur van de wandeling in stilte doen, vergezeld met een vraag of intentie. 

Iedere maand kies ik een wandeling om op de ochtend of de middag te gaan lopen. Laat me weten wanneer je geïnteresseerd bent om mee te lopen. Het is de bedoeling dat je zelf het vervoer naar het startpunt van de wandeling en eten & drinken voor onderweg regelt.
En natuurlijk goede wandelschoenen; we lopen veelal over onverharde paden die soms ook modderig en nat kunnen zijn.

Wandeling 30 augustus: Heidestein, Zeist
Van 9.30 tot 11.30 uur

Lengte wandeling: 10 km

Startpunt & verzamelen: Hoek Prinses Margrietlaan en Arnhemse Bovenweg
Parkeerterrein: Prinses Margrietlaan, Zeist 
Na afloop koffie bij mijn praktijk in de achtertuin:
Arnhemse Bovenweg 9, 3708 AA Zeist.

Wandeling 27 september: Amerongse Berg – het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug
Van 9.30 tot 11.30 uur

Lengte wandeling: 8 km
Startpunt & verzamelen: Parkeerterrein
Parkeerterrein: Veenseweg 28, 3958 ET Amerongen

Meld je hier aan (geef bij je aanmelding ook je 06-nummer door)

 

> Neem contact op voor deelname > Naar overzicht trainingen