linkedin twitter facebook

Trainingen

Verzilver je werkervaring! Een loopbaantraining voor jonge veertigers!

Een unieke training voor mensen die werk willen doen dat er werkelijk toe doet!

Over oudere werknemers in organisaties bestaan nogal wat vooroordelen:
Ze zijn minder productief, vaker ziek of minder gemotiveerd waardoor ze vaker het onderspit delven bij reorganisaties en in de regel automatisch met pensioen wanneer zij hun AOW-leeftijd bereikt hebben. Pas wanneer iemand aangeeft langer te willen blijven, wordt er gekeken naar de mogelijkheden.

Realiteit is dat zo rond de levensfase van 35 tot 42 de vragen ´Wat is de zin van wat ik doe´ of ‘Wil ik dit mijn hele leven blijven doen’ bij werknemers naar voren komen. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden; in het belang van de organisatie maar ook van de medewerker. Dus niet het gesprek beginnen op het punt van omvallen of voor het pensioen, maar als jonge veertiger al aan de slag!
 
Met andere woorden: Werken en leven vanuit belangrijke kernwaarden en stevige Secure Bases!
Mensen die hun missie of levensdoel leven, herken je aan hun stevigheid en vitaliteit. Ze weten precies waar ze mee bezig zijn en wat hun raakt en voedt. Ze zijn enthousiast, gedreven vanuit hun passie en doen vervuld hun werk of taak. Ze hebben hun werk- en levenservaring kunnen omzetten (verzilveren) naar betekenisgeving en nieuwe doelen.
Ze weten waar ze altijd weer naar terug kunnen keren op het moment dat er tegenslag is om vervolgens veerkrachtig weer door te gaan: dit noemen we ook wel de Secure Bases.

Werkvorm

In deze unieke training van 6 sessies krijg je de gelegenheid hier met een kleine groep verder onderzoek naar te doen en gericht tot een plan van aanpak te komen dit verder te kunnen realiseren.

We werken in een kleine groep van maximaal 8 tot 10 deelnemers. In opdracht van organisaties zijn kleinere groepen mogelijk. 
Hierdoor ontstaat een persoonlijke en vertrouwelijke setting om ruimte te geven aan ieders verhaal en individuele ontwikkeling. Middels oefeningen, een persoonlijk logboek en schrijfopdrachten uit het werkboek die je ontvangt bij deze training, stap je in dit persoonlijk onderzoek en deel je in de groep je ervaringen en inzichten.
In deze training werk je acties samen om elkaar te ondersteunen bij de opdrachten en jouw ontwikkelproces. Daarbij is ieders netwerk ook van groot belang.
Ter ondersteuning van dit onderzoek werken we met simpele oefeningen uit de Aandachttraining (Mindful Werken).

Onderwerpen als het Integraal Mensbeeld (de levensloop van de mens),  het Enneagram, omgaan met transities en Secure Bases zullen aan de orde komen.

Voor wie?
Deze training is voor mensen die zich in de 2e (vanaf ongeveer 35 tot 42 jaar) of 3e fase (na 42 jaar) van hun loopbaan bevinden en die een stap willen maken naar een andere baan, een eigen bedrijf of ZZP-er, of een heroriëntatie willen doen op wat nu werkelijk belangrijk is binnen hun eigen leven.

Data en locatie
We werken 6 dagdelen van 9.00 tot 13.00 uur in de praktijk van Bureau Cornelissen in Zeist.
We starten weer een groep op 27 maart.
Data zijn: 27 maart, 10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 5 juni.

Adres: Arnhemse Bovenweg 9
3708 AA Zeist
T 06 238 37 503
Voor meer informatie over de inhoud en aanmeldingen: het contactformulier

Trainer: Steven Cornelissen 

Kosten: € 1750,- excl. 21% BTW voor particulieren.
Organisaties € 2150,- excl. 21% BTW.
Aanmelden voor 20 februari: 10 % vroegboekkorting

Inclusief intakegesprek, een tussenevaluatie,  werkboek en opdrachten.

Dit traject is ook individueel te volgen. Hiervoor geldt een aangepast tarief.

> Neem contact op voor deelname > Naar overzicht trainingen