linkedin twitter facebook

Trainingen

Verzilver je werkervaring! Een loopbaantraining voor jonge veertigers!

Een unieke training voor mensen die werk willen doen dat er echt te doen is!

Over oudere werknemers in organisaties die nogal wat vooroordelen hebben:
Ze zijn minder productief, vaker ziek van minder gemotiveerde waardoor ze vaker de onderspit delven bij reorganisaties en in de regel automatisch met pensioen als hun AOW-leeftijd bereikt. Pas iemand die langer wil blijven, wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Realiteit is dat rond de levensfase van 35 tot 42 de vragen ‘Wat is de zin van wat ik doe’ van ‘Wil ik dit mijn hele leven blijven doen’ bij werknemers naar voren komen. Belangrijk dus om hier aandacht te besteden; in het belang van de organisatie maar ook van de medewerker. Dus niet het gesprek begint op de punt van omvallen van voor het pensioen, maar als jonge veertiger al aan de slag! Met andere woorden: Werken en leven vanuit belangrijke kernwaarden en stevige Secure Bases!

Mensen die hun missie van levensdoel leven, herken je aan hun stevigheid en vitaliteit. Ze weten precies waar ze zijn en wat hun raakt en voedt. Ze zijn enthousiast, gedreven door hun passie en het doen van hun werk van taak. Ze hebben hun werk- en levenservaring kunnen omzetten (verzilveren) naar betekenisgeving en nieuwe doelen.
Ze weten waar ze altijd weer naar terug kunnen keren op het moment dat er een tegenslag is om vervolgens weer door te gaan: dit zijn we ook wel de Secure Bases.

Werkvorm

In deze unieke training van 6 sessies krijg je de gelegenheid hier met een kleine groep verder onderzoek naar te doen en gericht op een plan van aanpak om dit verder te realiseren.

We werken in een kleine groep van maximaal 8 tot 10 deelnemers. In opdracht van organisaties die kleinere mogelijk groepen zijn. Hier ontstaat een persoonlijke en vertrouwelijke setting om ruimte te geven aan ieders verhaal en individuele ontwikkeling.
Middels oefeningen, een persoonlijk logboek en schrijfopdrachten uit het werkboek die je ontvangt bij deze training, stap je in dit persoonlijk onderzoek en deel je in de groep je ervaringen en inzichten.
In deze training werk je samen om elkaar te ondersteunen bij de opdrachten en je ontwikkelproces. Daar is ieders netwerk ook van groot belang.
Ter ondersteuning van dit onderzoek hebben we eenvoudige oefeningen uit de Aandachttraining (Mindful Werken) ontmoet.

Onderwerpen als het Integraal Mensbeeld (de levensloop van de mens), het Enneagram, omgaan met transities en Secure Bases zullen de orde komen.

Voor wie?
Deze training is voor mensen die zich in de 2e (vanaf ongeveer 35 tot 42 jaar) van 3e fase (na 42 jaar) van hun loopbaan bevinden en die een stap willen maken naar een andere baan, een eigen bedrijf van ZZP-er, van een heroriëntatie die wil doen op wat nu echt belangrijk is binnen hun eigen leven.

Data en locatie
We werken 6 dagdelen van 9.00 tot 13.00 uur.

Adres: Arnhemse Bovenweg 9

3708 AA Zeist
T 06 238 37 503
Voor meer informatie over de inhoud en aanmeldingen: het contactformulier

Trainer: Steven Cornelissen 

Kosten: € 1750,- excl. 21% BTW voor particulieren.
Organisaties € 2150,- excl. 21% BTW.
Aanmelden voor 20 februari: 10 % vroegboekkorting

Inclusief intakegesprek, een tussenevaluatie,  werkboek en opdrachten.

Dit traject is ook individueel te volgen. Hiervoor geldt een aangepast tarief.

> Neem contact op voor deelname > Naar overzicht trainingen